Kids


Een gezonde mond voor ieder kind!

Jong geleerd, oud gedaan.
Geen gaatjes en gezond tandvlees. Dat is toch wat u wilt voor uw kind. Lange tijd leek het goed te gaan met de tanden van de kinderen in Nederland, maar we zien dat er nu geen verdere betering meer is. Helaas zien we bij (ook al heel jonge) kinderen gaatjes in het melkgebit. Jammer, want met goed tandenpoetsen, goede voedingsgewoonten en vanaf jonge leeftijd een bezoek aan de mondhygiënist kun je veel problemen voorkomen. Tot de leeftijd van 18 jaar worden de kosten voor een bezoek aan de mondhygiënist en tandarts vergoed uit de basis-zorgverzekering. Om de mondhygiënist te bezoeken is geen verwijzing van de tandarts nodig. Kinderen met een gezond gebit hebben ook later als volwassene een grotere kans op een goed gebit, tenslotte is jong geleerd, oud gedaan!

Mondzorg voor kinderen.
Kan mijn kind mee naar de mondhygiënist? Ja natuurlijk, graag zelfs. U gunt uw kind immers een leven lang een gezonde, frisse mond. De mondhygiënist is dé professional om je daar als ouders in te begeleiden. Neem uw kind gerust vanaf heel jong al mee, wij adviseren de kinderen vanaf 12 maanden mee te nemen om te laten wennen. Bij dit bezoek zal de mondhygiënist informatie geven over het verkrijgen en behouden van een gezonde mond en samen met uw kind een goede manier van poetsen oefenen. Vaak zal gebruikt worden gemaakt van tandplakverklikker om plak op de tanden en kiezen zichtbaar te maken. 

Behandeling kinderen.
Tijdens het eerste gesprek wordt er kennis gemaakt met het kind en u. De werkwijze wordt uitgelegd en eventueel wordt er een vervolgafspraak gepland. Wij bieden de volgende typen behandelingen voor uw kind:


Voorlichting en instructie.
Voorkomen is beter dan genezen. Alles valt of staat met een goede mondhygiëne instructie. Daarom wordt er voorlichting gegeven over het ontstaan van gaatjes, tandvleesproblemen en het effect van voedingsgewoonten op het gebit. Op deze manier kunnen we gebitsproblemen voorkomen.

Gebitsreiniging.
Het verwijderen van tandplaque, tandsteen en aanslag op gebitselementen. Na de gebitsreiniging worden de tanden en kiezen gepolijst met een speciale polijstpasta.

Vullingen.
Als de preventie toch gefaald heeft, ontstaan er gaatjes. Deze gaatjes kunnen bij ons in de praktijk behandeld worden. Hiervoor overleggen we altijd met uw tandarts.

Sealen.
Omdat bacteriën makkelijk in de groeven van de kauwvlakken van gebitselementen achter blijven, is de kans groter dat op deze lastige plekken gaatjes ontstaan. Door de kiezen af te dekken met een laagje (sealen) kunnen gaatjes voorkomen worden. Sealants zijn echter ook zeer effectief om beginnende gaatjes (demineralisatie proces) in het aangetaste gebitselement te stoppen.

Fluoride behandeling.
Fluoride maakt het glazuur van het gebit sterker, ook kan het aangetaste plekjes op tanden en kiezen herstellen. Een fluoride behandeling wordt uitgevoerd wanneer daar een indicatie voor is en is geen standaard behandeling. 
Share our website