Over ons

Onze doelstelling:
Iedereen van jong tot oud de mogelijkheid bieden om structurele mondzorg te krijgen. Dit houdt in dat alle handelingen zijn gericht op het gezond houden, dan wel gezond krijgen van het gebit en de gebitsomringende weefsels. Kinderen zijn zeer welkom in de praktijk en nooit te jong om te komen!

Waarom een bezoek bij de mondhygiënist?
Een leven lang een gezonde, schone mond. Wie wil dat niet? Door goed te poetsen en tussen de tanden en kiezen te reinigen, kun je je mondgezondheid zelf positief beïnvloeden. Maar de mondhygiënist, als dé professional op het gebied van preventieve mondzorg, kan een extra belangrijke bijdrage leveren aan de kwaliteit van uw mondgezondheid (gebit, tandvlees en mondhygiëne)!
 
 
Kan mijn kind mee naar de mondhygiënist?
Ja natuurlijk, graag zelfs. U gunt uw kind immers een leven lang een gezonde, frisse mond. De mondhygiënist is dé professional om u daar als ouders in te begeleiden. Neem uw kind gerust vanaf heel jong al mee, wij adviseren de kinderen vanaf 12 maanden mee te nemen om te laten wennen. Bij dit bezoek zal de mondhygiënist informatie geven over het verkrijgen en behouden van een gezonde mond en samen met uw kind een goede manier van poetsen oefenen. Vaak zal gebruikt worden gemaakt van tandplakverklikker om plak op de tanden en kiezen zichtbaar te maken. 


De Nederlandse Vereniging van Mondhygiënisten (NVM) is de beroepsorganisatie voor mondhygiënisten in Nederland. De NVM staat borg voor professionele preventieve mondzorg. Dit doet zij door de belangen van mondhygiënisten en consumenten zo goed mogelijk te behartigen. Omdat iedereen recht heeft op een leven lang een gezonde, frisse mond!