Ziektekostenverzekering en betaling

Kosten

De tarieven van de behandelingen zijn landelijk vastgesteld door de overheid. Aan alle mondzorgbehandelingen zijn de zogenaamde UPT- codes gekoppeld die ook door de zorgverzekeraars gehanteerd worden. 

Ziektekostenverzekering

Afhankelijk van uw verzekering kan de behandeling van de mondhygiënist worden vergoed. Hiervoor heeft u een aanvullende tandartsverzekering nodig. Houdt u er rekening mee dat de kosten voor de tandarts en de mondhygiënist samen één budget vormen. Exacte informatie hierover kunt u nalezen in uw polisvoorwaarden of navragen bij uw verzekeringsmaatschappij.

Onze praktijk heeft de facturering uitbesteed aan de factoringbedrijf Infomedics. Uw nota's worden via Infomedics rechtstreeks verstuurd naar uw zorgverzekering en afhankelijk van uw polis krijgt u volledig of een deel van de kosten vergoed. Indien u geen volledige vergoeding krijgt of u een eigen bijdrage heeft, krijgt u van Infomedics een rekening voor het deel dat u zelf dient te betalen. U betaalt dus nooit aan ons, maar aan Infomedics. 

Mondzorg voor kinderen tot 18 jaar is gratis! De kosten worden 100% vergoed vanuit de basisverzekering. 


 

Share our website